Oblikovanje spletnih strani

Foto: redbubble.com

Pri izbiri oblikovalca spletnega mesta se nam navadno zastavlja kup vprašanj. Kako ugotoviti ali je potencialni ponudnik dovolj kredibilen za mojo izbiro?

Pred odločitvijo si zastavite nekaj preprostih vprašanj. Če bodo odgovori nanje pritrdilni, ste že korak bližje odločitvi.

  1. Ali je moj oblikovalec specializiran za splet? Oblikovalcev je več vrst, nekateri so specializirani za tisk, drugi za splet, nihče ne more biti specializiran za oboje. Tako splet, kot tisk imata vsak v svojem področju ogromno specifike, ki ji en sam oblikovalec ne more slediti.
  2.  Ali  bo moj oblikovalec znal razporediti vsebine tako, da bo visoko uvrščena na Googlu? Oblikovalcu na kratko predstavite svojo dejavnost, nato pa ga povprašajte kako bi bilo po njegovem mnenju najbolje optimizirati spletno mesto za Google in na katere ključne besede. Pri odgovoru je ključno to, da oblikovalec poleg oblikovanja pozna tudi tehnične zakonitosti t.i. optimizacije in jih pri svojih dizajnih tudi upošteva.
  3. Bo znal oblikovalec mojo storitev / moj produkt tudi prodati? Lepo oblikovana spletna stran bo pozitivno nagovorila obiskovalca vašega spletnega mesta, ni pa rečeno, da ga bo tudi usmerila k vzpostavitvi kontakta z vami oz. k nakupu vaših izdelkov. Preverite ali referenčna spletna mesta vašega oblikovalca nagovarjajo obiskovalce k vzpostavitvi kontakta? So gumbi za povpraševanje in nakup dovolj vidni?

V kratkem… bo pripravljen tudi priročnik Kako izbrati pravega oblikovalca, v katerem bodo še dodatno obrazložene poti do izbire pravega ponudnika. Priročnik si lahko prenesete na povezavi: http://www.novisplet.com/vodnik-za-pomoc-pri-izbiri-oblikovalca.html.

Če se vam na zgornjo temo zastavljajo dodatna vprašanja, nas kontaktirajte na 01 565 32 61 ali nam vprašanja zastavite preko spletnega obrazca.

Deli z drugimi

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Pinterest
  • Add to favorites
  • Email