Kaj vpliva na ceno izdelave spletne strani

V današnjem digitalnem svetu je prisotnost na spletu za podjetja in posameznike ključnega pomena. Spletne strani so postale osrednji element za komuniciranje s ciljno publiko, promocijo izdelkov in storitev ter vzpostavljanje spletnega ugleda. Toda kako določiti ceno izdelave spletne strani? To vprašanje je kompleksno in vpliva na številne dejavnike. V tem članku bomo raziskali različne vidike cene izdelave spletne strani, analizirali stroške in ponudili nasvete, kako izbrati najboljšo rešitev za vaše potrebe.

1. Zakaj potrebujete spletno stran?

Preden se lotimo razprave o ceni, morate razmisliti o tem, zakaj sploh potrebujete spletno stran. Spletne strani lahko služijo različnim namenom, in sicer:

 • Predstavitev podjetja: Spletne strani so odličen način za predstavitev vašega podjetja, njegove zgodovine, vizije in vrednot.
 • Prodaja izdelkov ali storitev: Spletna trgovina je postala ključna dejavnost za mnoga podjetja. Spletna stran omogoča enostaven dostop do izdelkov ali storitev, kar povečuje vašo doseganje ciljne publike.
 • Komunikacija z občinstvom: Spletne strani omogočajo komunikacijo z občinstvom prek blogov, novic in družbenih omrežij.
 • Ustvarjanje identitete in ugleda: Vaša spletna stran lahko pomaga pri izgradnji pozitivnega ugleda in zaupanja med strankami.
 • Zbiranje informacij o strankah: Spletne strani lahko vključujejo obrazce za zbiranje podatkov strank, kar vam omogoča, da bolje razumete svojo ciljno publiko.

 

2. Faktorji, ki vplivajo na ceno izdelave spletne strani

Cena izdelave spletne strani ni nikoli fiksna in je odvisna od več dejavnikov. Med najpomembnejšimi so:

 • Obseg dela: Večja in bolj kompleksna je spletna stran, višja bo cena. Obseg dela vključuje število strani, funkcionalnosti, oblikovanje, vsebine in druge elemente.
 • Oblikovanje in uporabniška izkušnja: Estetika in uporabniška izkušnja igrata ključno vlogo pri določanju cene. Kvalitetno oblikovanje in dobra uporabniška izkušnja sta lahko dražja, vendar lahko pritegneta več obiskovalcev.
 • Razvojna platforma: Uporaba obstoječih platform (npr. WordPress, Joomla, Shopify) lahko zmanjša stroške izdelave, medtem ko zahteva izdelava lastne platforme več dela in posledično višjo ceno.
 • Funkcionalnosti: Če potrebujete posebne funkcionalnosti, kot so rezervacijski sistemi, forumi, e-trgovina, se cena poveča.
 • Vsebina: Kvalitetne vsebine so ključne za uspešno spletno stran. Če potrebujete pomoč pri ustvarjanju vsebin, to poveča stroške.
 • Optimizacija za iskalnike (SEO): Vključitev SEO strategije v izdelavo spletne strani lahko vpliva na ceno, a je ključna za doseganje boljše vidljivosti na spletnih iskalnikih.
 • Vzdrževanje in gostovanje: Vzdrževanje in gostovanje spletnega mesta sta stalna stroška, ki ju je treba upoštevati.
 • Grafički elementi: Uporaba grafičkih elementov, kot so slike, video posnetki in infografike, lahko vpliva na ceno.
 • Varstvo podatkov in varnost: Če zahtevate dodatno varnost za osebne podatke in plačilne informacije, bo to prav tako vplivalo na ceno.

3. Različne možnosti izdelave spletnih strani

Obstaja več različnih možnosti za izdelavo spletne strani, vsaka s svojimi prednostmi in slabostmi. Tukaj je nekaj najbolj priljubljenih možnosti:

 • Samostojna izdelava: Če imate tehnično znanje in čas, lahko spletno stran izdelate sami. To je najcenejša možnost, vendar zahteva veliko truda.
 • Uporaba graditelja spletnih strani: Obstajajo orodja, kot so Wix, Weebly in Squarespace, ki omogočajo enostavno izdelavo spletnih strani brez kodiranja. Te platforme ponujajo različne cenevne načrte.
 • Uporaba odprtokodnih sistemov: CMS (Content Management System) platforme, kot je WordPress, Joomla ali Drupal, omogočajo izdelavo spletnih strani z veliko prilagodljivostjo. Stroški so odvisni od izbranih vtičnikov in tem.
 • Najem strokovnjaka ali agencije: Najem spletne agencije ali strokovnjaka za izdelavo spletne strani je najboljša izbira, če želite visoko kakovostno spletno stran. Cena bo odvisna od obsega dela in izkušenj izvajalca.

Oblikovanje spletne strani

 

 4. Nasveti za zmanjšanje stroškov izdelave spletne strani

Če želite zmanjšati stroške izdelave spletne strani, upoštevajte naslednje nasvete:

 • Dobro načrtovanje: Pred začetkom projekta dobro načrtujte in definirajte cilje, obseg dela in funkcionalnosti.
 • Uporaba odprtokodnih platform: Uporaba CMS platforme, kot je WordPress, je stroškovno učinkovita, saj ponuja veliko brezplačnih tem in vtičnikov.
 • Izberite enostavno oblikovanje: Kompleksno oblikovanje lahko poveča stroške. Izberite enostavno in funkcionalno oblikovanje.
 • Sodelujte pri ustvarjanju vsebin: Če imate sposobnosti za pisanje in oblikovanje vsebin, lahko prihranite denar pri najemu pisca ali oblikovalca.
 • Poiščite ponudbe: Primerjajte cene različnih izvajalcev ali agencij ter se pogajajte za najboljšo ponudbo.

Izdelava spletne strani pri agenciji ima številne prednosti in je v mnogih primerih vse bolj privlačna možnost v primerjavi z drugimi načini, kot je samostojna izdelava ali uporaba graditeljev spletnih strani.

 1. Strokovno znanje in izkušnje: Spletne agencije ponavadi zaposlujejo strokovnjake z dolgoletnimi izkušnjami na področju oblikovanja, razvoja, uporabniške izkušnje (UX/UI) ter digitalnega marketinga. To pomeni, da imajo ekipe, ki so usposobljene za reševanje zapletenih izzivov in ustvarjanje visokokakovostnih spletnih strani.
 2. Prilagodljivost in prilagajanje: Agencije kot je noviSplet nudijo prilagojene rešitve, ki se popolnoma prilegajo potrebam vašega podjetja. Imajo sposobnost oblikovanja in razvoja spletne strani po meri, ki se lahko popolnoma prilagajajo vaši blagovni znamki in ciljnim strankam.
 3. Uporaba najnovejših tehnologij in trendov: Spletne agencije ostajajo na tekočem z najnovejšimi trendi in tehnološkimi inovacijami na področju spletnega oblikovanja in razvoja. Tako lahko zagotovijo, da bo vaša spletna stran sodobna, varna in funkcionalna.
 4. Časovna in finančna učinkovitost: Čeprav se morda zdi, da je cena za izdelavo spletne strani pri agenciji višja kot pri drugih možnostih, pa lahko dolgoročno prihranite čas in denar. Agencije običajno hitreje dostavijo projekt in zagotavljajo kakovostno vzdrževanje.
 5. Celovita storitev: Spletne agencije pogosto nudijo celovite storitve, vključno z oblikovanjem, razvojem, optimizacijo za iskalnike (SEO) in digitalnim marketingom. To pomeni, da lahko dobite vse, kar potrebujete za uspešno spletno prisotnost, na enem mestu.
 6. Podpora in vzdrževanje: Najboljše agencije, kot je noviSplet zagotavljajo redno vzdrževanje in tehnično podporo za vašo spletno stran. To je ključno za ohranjanje delovanja spletne strani in reševanje težav v realnem času.
 7. Kakovost in profesionalnost: Izdelava spletne strani pri agenciji pomeni, da bo vaša spletna stran odražala profesionalnost in visoko kakovost. To lahko poveča zaupanje strank in izboljša vašo spletno prisotnost.
 8. Izogibanje težavam in napakam: Izkušeni strokovnjaki v agenciji lahko prepoznajo in preprečijo morebitne težave ter napake pri izdelavi spletne strani. To zmanjšuje tveganje za dolgotrajne popravke in izgubo poslovne priložnosti.

V zaključku je izdelava spletne strani pri agenciji noviSplet vse bolj privlačna možnost zaradi strokovnosti, kakovosti, prilagodljivosti in podpore, ki jo ponujajo. Če želite ustvariti učinkovito spletno prisotnost in doseči svoje poslovne cilje, je izbira spletne agencije lahko odlična naložba. Več si lahko preberite

Cena izdelave spletne strani je odvisna od številnih dejavnikov, vključno z obsegom dela, oblikovanjem, funkcionalnostmi in izbiro izvajalca. Pomembno je, da natančno določite svoje potrebe in cilje ter nato izberete rešitev, ki ustreza vašemu proračunu. Ne pozabite, da je spletna stran naložba v vašo prisotnost na spletu in lahko pomaga pri doseganju večje ciljne publike ter povečanju vašega poslovanja.

 

Deli z drugimi

 • Facebook
 • Twitter
 • Google Plus
 • Pinterest
 • Add to favorites
 • Email