Bloganje in Android

Moja prva blog objava na novisplet.com BLOG je bila napisana preko mobilnega telefona. Za kaj takega potrebujemo:

Priprava:
Udobno se zleknemo na kavč, namestimo Wodpress za Android. V aplikacijo vnesemo prijavne podatke za željeni blog. Pri dodajanju blogov nismo omejeni zgolj na enega. Po uspešni prijavi v blog imamo možnost pregleda komentarjev, obstoječih blog zapisov, urejanje strani in spremljanje statistike bloga.
Pri pisanju novega blog zapisa nisem imel težav s tipkanjem ali bolje rečeno tapkanjem. Odzivnost privzete tipkovnice je na sprejemljivi ravni. Vsekakor pa priporočam uporabo tipkovnice s slovenskim naborom. Vse črke s strešico predstavljajo kar dobršenj del porabljenega časa za pisanje. Še največ težav sem imel pri izbiri teksta za kreiranje povezave. Nikakor mi ni uspelo izbrati željenega dela besedila. Ob vsem tapkanju po ekranu, nekontroliranem brisanju vsebine,… sem močno pogrešal opcijo Undo/razveljavi. No na koncu le uspem dodati povezavo. Zelo prikladna možnost pri shranjevanju osnutka je shranjevanje na mobilni telefon. Shranjevanje, urejanje, popravki, … tako tečejo veliko hitreje, kot tudi ni nepotrebnih stroškov s prenosom podatkov. Prispevek pa ne bo viden v administraciji bloga dokler ne kliknemo na Upload now gumb.
No prav vsega mi preko omenjene aplikacije ni uspelo urediti. Nalaganje slike ni omogočeno, namreč za to uporabljamo WordPress plugin/vtičnik. Težave sem imel tudi pri vnašanju YouTube videa. No te težave sem odpravil kar preko brskalnika. Pisanje bloga preko Android aplikacije za WordPress je prijetno delo, vse dokler gre za enostavnejši prispevek. Prav tako sem veliko hitreje pripravil osnutek v primerjavi z urejanjem bloga preko brskalnika na telefonu.

Postrezite:
Blog prispevek servirajte na čim bolj branem blogu zraven se najbolj poda senca borovca ter šumenje morskih valov.

Deli z drugimi

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Pinterest
  • Add to favorites
  • Email